Saturday, February 19, 2011

kenape pisang goreng makan dengan  kicap???


assalammualaikum...


fuhh letih,,baru lepas jogging dengan member..jogging pas subuh ni memang best,,orang tak ade,sejuk...sempat jugak nak tulis blog ni...padahal assigment melambak,,test dah nak dekat..pagi2 ni sambil makan biskut cicah air nesface teringat mase keluo bandar aritu..excited nak keluo bandar,,walaupon cuma bando segamat..hahahah..excited sebab orang kate ade jualan murah..lepas banjir,,semua murah...nak jugak beli sepasang dua kasut...


aku pun keluar la dengan 3 orang member..ika,hasanah dengan hazirahhttp://jieare92.blogspot.com/...selalunya pjalanan dari uitm ke bandar segamat cuma setengah jam je..oleh kerana banjir,sejam la kiteorang duduk dalam bas..aku sampai bole tido,,siap mimpi lagi..nak tunjuk betapa lamenye dalam bas..huhuhu..sampai bando je kiteorg blur..xtau nak pegi mane..betol ke segamat ni??wow kotornye...banyak supermarket tutup,,tpakse jalan jauh nak beli barang..memang banyak offer mase tu..potongan harga paling tinggi 70%...ramai sangat orang..tadi sebelom sampai bandar punye la excited..bila dah sampai satu ape pon x beli...


mase nak balik tu,,kiteorang nak beli makanan..mula2 rancang nk makam MCd..tapi oleh kerana budjet burst ak tpakse membatalkan niat..heheheh..hasanah dgn ika pegi beli mcd,,aku dgn hazirah jalan2 cari makan...nampak la kedai pisang goreng...wah nampak macam sedap...aku pon belilah 2 ringgit..hazirah pon same...tetiba hazirah cakap."nani,,kenapa orang ni bagi goreng pisang dengan kicap?"...aku terdiam..aku tny..kenapa??..."ishh peliknye...mne ade orang makan goreng pisang dengan kicap..."..tergelak aku..rupa2nya orang joho je yang makan goreng pisang dengan sambal kicap...muka dia nmpk pelik sangat...aku ketawe je...unik jugak ek orang joho,,makan goreng pisang dengan sambal kicap,makan pecal,,,hahah..


aku suruh hazirah try makan pisang tu dengan sambal kicap..dia kate..eee x sedap pon....aku pulak yang rase pelik dengan budak ni...hahahha..

3 comments:

-hanyaaku- said...

hahhaa.. ia sedap kalau dicecah dengan gula! kau pulak try nani..

*weyh salah la name aku tu.. wrong spelling! :P

MERAH said...

hahh yeker org johor mkn dgn kicap?pleknyeee.pttlah nmpk plek je mle2 tgk gambor tu glap smcam je air lada nye.rupenye kicap.hahaaa.

saya budak baik..:) said...

sambal kicap la merah..hahahha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...