Monday, March 28, 2011

Tak ade wanita sebaik seorang ibu…..

Assalammualaikum…
Kaifahal??kabare??how are u??ni hao ma??sehat tak cucu2 opah semua??
Sedihnye…opah dah kene balik u..tak puas duduk rumah cume 2 hari…ni last opah balik..sampai la cuti sem…wwwaaaaaa…..sedihnye..teringat kat mak opah..mase opah nak balik u..macam2 mak masak…kesian tengok mak..opah cakap tak payah tapi mak nak masak jugak..malam sebelum opah balik rumah,,mak buat kuih gula hangus untuk opah..mak cakap ari2 mak buat tapi opah tak ade kat umah..mak opah bukan sehat sangat…mak sakit kaki..tapi orang cakap hati seorang ibu ni lain…sakit2 pon tetap masak,,kemas,,asalkan anak ngan suami happy…Allahuakbar..mulianya hati mak ni..
ni la mak opah..cun x??





Opah bangun solat subuh,,opah tengok dapur berasap..bau sedap giler..rupenye mak tengah masak lauk2 untuk opah bawak balik u..sebelum subuh mak dah bangun masak untuk untuk opah..dah lah mak tak sihat…jalan pon dah slow…opah tak sampai hati betol…opah cepat2 basuh baju,menyapu,,kalau tak mak yang nak buat semua tu…opah cakap..”ala mak tak payah susah2 la mak…”..mak cakap ..”ala tak pela..untuk anak mak jugak..”..sebaik-baik mak macam tu pon kadang2 kita buat masalah dengan dia…opah ni pon selalu jugak merajuk ngan mak dulu…sekarang sikit2 je..hheheh..
family first

Opah pernah tanya kat mak..tak bosan+penat ke mak..berpuluh tahun duduk rumah..layan suami,,anak2..mak cakap..”ko belum jadi mak lagi..jahat mane pon anak tapi kalau dia susah mak pon rase susah…”nanti opah kalau dah jadi mak pon mesti la rase macam tu…makin lama duduk2 ngan suami n anak2 makin sayang bukan makin bosan….betul jugak mak cakap…opah rase semua mak2 korang pon wat macam tu..so..the conclusion is…kenelah la berbaik dengan mak…sampai bebila…buka mak je..abah pon kene berbaik…syurga d bawah tapak kaki ibubapa..
 doakn la ibubapa...

1 comment:

sri mas amira:chill awww.. said...

nani .tersentuh hati kite . rindu mak kite . :(

betol tu .even mak sakit .mak still buat sume kje ,msk .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...