Thursday, April 28, 2011

Nak kawin tak???


Assalammualaikum..kaifahal??khoir??ni hao ma??ape khabaq??Alhamdulillah baru habis final…opah dah try the best..resultnya ALLAH yang tentukan..tawakal dan berdoa je…J..
Ok..lepas habis exam ni..jom citer pasal kawin..heheheh…bukan miang,bukan gatal,,bukan desperate,tapi perancangan masa depan..hahhah..biasa le orang tak pernah ade pakwe memang macam ni..hahah..tapi ade pakwe pon buat ape??dapat ape??ok opah tau dapat ape….dapat…….. 
MAKSIAT+DOSA…betol tak???yeeaahhh pandai opah..heheh..


baru2 ni ade budak diploma part6 kat u opah kawin..terkejot opah...selalu nampak dye dating..jap gaduh..jap baik..ingatkan cinta2 berok je..upenye kawen dah..hahah..muka dieorang tak mature..tu yang macam tak bole terima sikit..perempuan tu paras bahu opah je..hhahah..bukan nak jaga tepi seluar dalam orang..tapi betol ke dieorang dah sedia???opah macam nak tanya laki tu je.."kawen guna duet ptptn ke??"..hahha..jahat mulut opah ni..hahah

Kawin tu bukan macam kita main kawin-kawin mase kecik dulu…main sanding2..lepas tu masak2…kalau kawin yang real banyak tanggungjawab....dulu opah belajar syariah dan al quran sunnah…banyak ilmu tentang perkahwinan..susah tu bila dah kawin…yang perempuan kene dengar cakap suami...yang suami kene didik isteri..kalau nak terangkan sampai esok tak habis..so timba la ilmu perkahwinan banyak2 sebelom dah mengatal nak  kawin…hehehe…
Mak opah selalu ingatkan anak2 dare dia….”dari sekarang ni setiap hari doa biar dapat suami yang beriman,,soleh,,btanggungjawab,,btimbang rasa..bla..bla..bukan dah berumur baru nak doa…bla..bla..heeyyy..dengo tak mak cakap ni??”..”dengo mak…dah banyak kali mak ulang”…huhhuhu….okla  kepada ladies yang masih bujang+single..amal2kan la doa ni…yang lelaki cari doa sendiri…tak dapat opah nak tolong…

اللّهُمَّ ابْعَثْ بَعْلاً صَالِحًا لِخِطْبَتِيْ وَأعْطِفْ قَلْبِهَا عَلَيَّ بِحَقِّ كَلَامِكَ الْقَدِيْمِ وَبِرَسُوْلِكَ الْكَرِيْمِ بِألْفِ أَلْفِ لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ إلاَّ بِاللهِ الْعَلِيِّ الَعَظِيْمِ وَصَلَّى اللهُ علَى سَيْدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آله وَصَحْبِهِ وَسَلَّمْ وَالحَمْدُلِلهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ
“ Tuhanku, utuslah seorang suami yang shalih untuk melamarku, condongkanlah hatinya kepadaku berkat kebenaran Kalam-Mu yang qadim dan berkat utusanMu yang mulia dengan keberkahan sejuta ucapan LAA HAWLA WALAA QUWWATA ILLAA BILLAAHIL 'ALIYYIL 'AZHIIM. Dan semoga  Allah Melimpahkan Rahmat dan salam kepada junjungan kita, Nabi Muhammad, dan kepada segenap keluarga serta sahabatnya. Dan segala puji bagi Allah Tuhan sekalian Alam."

ok..selamat membaca doa ni..:) 

5 comments:

-hanyaaku- said...

nani oiii.. tak baik ngumpat !!
jodoh semua tu kuasa Allah. tak leh nak halang. dah sampai seru, tu yg diorang kawen..

nih bila nak mintak maapnye???! :P

s e i r a m l a h said...

nice post :)

saya budak baik..:) said...

bukan mgumpat la...
citer sbagai pngajaran..
nt ko mintak maap kt fbook dye..mak cik jgn la mara..hahha backup nmpak..

AL-QASSAM said...

Sebaik2 teguran kita membenci kepada perbuatan salah seseorang, bukan membenci seseorang..(^-^)

-hanyaaku- said...

nani nme de marah.. plus tak backup pon! hahaa

*sekali kau yg terkawen awal.. camne?
jap aku nak bayangkan... hehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...