Sunday, May 29, 2011

Assalammualaikum….

Kaifahal??sehat semua??ni hao ma??hehheeh…slmat pulang ke UITM SEGAR AMAT..yang ter"love" skali...penat angkat barang ke tingkat 2..bagai mendukung 40 ekor biawak sambil lari berpagar...korang bayangkan la mcmne penatnye...fuhhh…lame rasenye tak menulis dekat ko ni belog…heheh..eh pembetulan..menaip..bukan mnulis…sebulan duduk rumah memang mternak badan lah..nak keje tak dapat…sapela nak amik keje kalau cuti tak sampai sebulan…so..keje jadi bibik full time la kat rumah…ni opah nak tunjuk kat korang daily life opah sependek cuti sem ni….
Setiap hari sama je….



6.10 bangun solat subuh lepas dah dengar suara mak jerit suruh bangun….biasalah..kat rumah manje sikit,,nak kene kejut baru bangun…lepas tu 7.10 hantar adik pegi sekolah..tapi kadang2 je kalau tak tidur balik pas subuh..hehehe..8.00 pagi opah punchcard kat dapur rumah untuk mulakan keje sebagai BIBIK terlatih…basuh pinggan,,basuh baju,,sapu sampah,,sarapan kejap….pastu sambung kemas dapur…pukul 10 selalunye semua done…lepas tu tengok tv citer adik dan alquran dgn mak…ehhhh..lupa belum sidai baju…opah pon pegi sidai baju….lepas tu sambung tengok tv sampai tgahhari..

1.30ptg pegi mandi,,solat,makan…kol2 jemput adik dari sekolah…kalau mak atau abah tak suruh hantar pegi mane2 apalagi…tengok lagi tv..jap astro prima,,kjap warna pulak..nanti abah tengok berita tv1 pulaak…last2 tengok citer indon astro ria…kol5 lepas solat asar opah main badminton dengan member baik opah..ngan jiran..ngn adik opah…tujuan pertama main badminton nak kuruskan badan..heheh..tapi mmg family opah minat main badminton,,,
6.45 mandi…lepas tu kol7.20 solat,,ngaji….lepas tu mgadap laptop pulak…
hahhaha…tak cukup tengok astro,,kat laptop tengok citer korea pulak…sejak terpengaruh dgn rakan sebaya ni,,,opah dah minat tgok cite korea..heheheh…korang x pyah tengoklah cite korea..buang mase je…lepas solat isyak tengok tv pulak..kadang cite imam muda,cite melayu,mentor,bla,,bla,,bla..last sekali abah tengok bola…bila dah tukar channel bola,,opah terus masuk bilik sambung pmbelajaran korea sampai kol12.00…lepas tu tido…tu jela aktiviti opah spendek cuti ni…taka de yang mnarik..adelah jugak pegi bawak mak shopping..tapi mak yang bayar la…hheheeh..jejalan ngan kawan2..pegi kenduri kawen…

Lepas ni korang cadang kat opah nak buat ape cuti semester taun depan….
ok..nak iron baju..esok first kelas...
eeerrrmm..malasnye,,

1 comment:

Reza Razi said...

1.30ptg bru nak mandi.. ahaha.. Mesti pagi tu bau opah busuk gila kan.. ;-) Sama la kita, hehe.. Cuti sem taun dpan nk cdangkan opah apply pembantu rumah separuh masa.. Sbbnye opah ni kan bnyak pngalaman.. Anyway, slmt mnempuh sem baru ye.. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...