Monday, January 2, 2012

jom belajar masak!!!!!!!!!!!!!!!

assalammualaikum...

selamat tahun baru!!!!walaupun dah agak terlewat
nak ucap tahun baru..tapi opah tetap nak ucap...
tak sempat nak ucap...prime minister uganda katakan..heheheh
sibuk sana sini..tak cukup tangan nak menaip blog...
semalam bermula lah umur opah 20tahun...
wahhh opah dah makin tua...selamat tinggal belasan tahun..
semoga dengan umur yang meningkat ni..segala amalan
ibadah opah pun semakin meningkat...
perangai semakin matang...makin kurang loyer buruk opah ni..


azam??nak citer pasal azam ni memang tak 
akan habis sampai esok..so opah tak lah
beria-ria nak azam...sebab azam dulu pon tak langsai lagi
sorry la 2011..nanti opah langsaikan hutang opah...
selain dari berazam nak jadi wanita yang lebih baik,,
opah berazam sangat2 tahun ni
nak belajar masak...(dengan muka teruja)
nak jadi hebat mcm chef wan...tapi tak nak
 banyak cakap mcam dia..hehheh
bukannya tak pandai masak...tapi saja nak mengkikis
lagi bakat2 yang terpendam..hahahahhaha
bila umur 20tahun above ni..mak cik pakcik kat kampung tu mesti
bajet yang kita ni dah teror masak..
order je ikan masak tempoyak ke,,asam pedas ke,,cili api ke
semua boleh buat..petik jari kaki je..
tetapi hakikatnya..tepuk dada tanya tangan tu..
"hey tangan..kau pandai masak tak??"
kalau tangan tu senyap je tau2 la...tapi...
                                     kalau tangan tu bersuara...cepat2 baca ayat kursi..heheheh
takut bukan tangan yang bersuara..tapi syaitan!!!!!

tak nak jadi macam ni..kaki menipu...:p
malu lah kan bila orang perempuan tak tahu masak...
opah memasak bila mak tak ada kat rumah je...
tu pun yang opah tau je,,setakat ayam masak merah,,
masak kicap,,masak cili,,dan yang simple2 je..
bila mak ada kat rumah,,opah order je pandai...hehehehe
so tahun ni kene belajar masak..nanti kalau dah kahwin
tak adalah call mak setiap hari tanya resepi...
tak adalah suami kene puasa sunat hari2 sebab nak
elak makan makanan yang kita masak..(sebab tak sedap)
cehh...cerita kahwin pulak...gatal betul hang ni...

oleh kerana opah teringin sangat nak makin lobster
masak 4rasa (wujud ke??)...opah kenelah belajar memasak..
semangat berkobar-kobar ini terlahir lepas opah 
tengok reality show masterchef malaysia...
wah...minat betul opah tengok skill diaorang masak...
lelaki perempuan sama hebat...bersinar-sinar opah tengok
sorang peserta ni masak...

ini dia en zamir 20tahun

sebaya dengan opah ni...malu je..punyer hebat dia masak...
antara yang opah minat...


ok..cakap pun tak guna...dari hari ni kene
banyak tengok web resepi chef wan...
mane tau dapat jadi chef two..heheheh

4 comments:

Qani'ah Mawaddah said...

salam, meh qaniah ajar masakan arab =.=

saya budak baik..:) said...

boleh ke???nak nak nak..heheheh

AL-QASSAM said...

Waa nak belajar masak...basic memasak tengok orang masuk dulu opaH. APA2 moga berhasil memasak nanti.. good jobs

Qani'ah Mawaddah said...

boleh jee..tapi kena tunggu qaniah balik malaysia =.=

tak pun... awak datang Jordan :)

Al qassam : mcm tu ka caranya? pada Qaniah... bila kita rasa tu baru kita dapat ideaa.. sebab dari rasa tuu kita dapat kesan apa yang dia letak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...